Pelikaanstraat 62

2018 Antwerpen (BE)

Rechtstreeks contact

+32 479 38 45 38

Dezelfde dag antwoord

info@diamantwerp.be

Diamantcertificering

Categorieën

Over Diamantwerp

Bij Diamantwerp zijn we gepassioneerd door de schittering en schoonheid van diamanten. Met meer dan 35 jaar ervaring in de diamant industrie, bieden we alleen de hoogste kwaliteit en eerlijke handel.

Diamanten zijn al duizenden jaren begeerd en bewonderd. Echter, pas sinds het begin van de 20ste eeuw kunnen diamanten en edelstenen objectief worden ingedeeld. De oudste gemmologische organisatie, opgericht in 1931 in Los Angeles, Californië, is het Gemological Institute of America (GIA).

Sinds de oprichting van de GIA zijn er vele andere organisaties ontstaan om aan de groeiende wereldwijde vraag naar certificering te voldoen. Voorbeelden hiervan zijn de Hoge Raad voor de Diamant (HRD Antwerp), een belangrijke certificeerder voor Europese diamanttransacties, en het International Gemological Institute (IGI), opgericht in 1975. Het IGI is het oudste laboratorium in Antwerpen.

Logo van het International Gemological Institute (IGI), een wereldwijd erkend instituut voor diamant- en edelsteencertificering.
Logo van het Gemological Institute of America (GIA), een toonaangevend instituut voor edelsteenonderzoek en -certificering.
Logo van HRD Antwerp, een toonaangevend instituut voor diamant- en juwelenkeuring en -certificering.

“”Het certificeringsproces

De GIA, IGI en HRD hebben uitgebreide trainingsprogramma’s ontwikkeld om Graduate Gemologist (GG) diploma’s uit te reiken aan succesvolle studenten. Een gemmologisch expert onderzoekt een diamant zorgvuldig met behulp van gespecialiseerde tools en technieken om de kwaliteiten nauwkeurig te beoordelen, bekend als de 4 C’s: kleur (colour), karaat (carat), helderheid (clarity) en slijpsel (cut).

Opleidingen

Deze opleidingen kan je volgen bij één van onderstaande gerenommeerde organisaties

Deze objectieve beoordeling bevat essentiële informatie voor kopers en verkopers van diamanten. Juwelen van meer dan een half karaat worden bijna altijd geëvalueerd door een professioneel gemmologisch expert.

Bij de GIA wordt de beoordeling aangeleverd in eenDiamond Grading Report”. De IGI noemt deze beoordeling kortweg eenDiamond Report”. In beide gevallen wordt basisinformatie zoals karaatgewicht, kleurkwaliteit, helderheid en slijpsel duidelijk en gedetailleerd weergegeven.

Met deze certificeringen kunnen kopers en verkopers vertrouwen op de objectieve en nauwkeurige beoordeling van hun diamanten, wat absoluut essentieel is voor eerlijke en betrouwbare transacties.

Bekijk nu onze  selectie van gecertificeerde diamanten

Conclusie

Diamant certificering is een cruciaal onderdeel van de diamantindustrie. Het biedt transparantie en vertrouwen voor zowel kopers als verkopers. Door te begrijpen hoe diamanten worden gecertificeerd en beoordeeld, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen bij de aankoop van deze kostbare edelstenen.

Alle werknemers van Diamantwerp hebben minstens één van deze “Graduate Gemologist” diploma’s in hun bezit.