Pelikaanstraat 62

2018 Antwerpen (BE)

Rechtstreeks contact

+32 479 38 45 38

Dezelfde dag antwoord

info@diamantwerp.be

Hulp nodig?

Veelgestelde vragen

Hier kan je een overzicht vinden van de meest gestelde vragen rond diamant en de diensten / producten die Diamantwerp aanbiedt.

Waarom we Engelse benamingen voor diamantslijpwijzen gebruiken?

Bij het beschrijven van diamantslijpwijzen op onze website, kiezen we ervoor om Engelse benamingen te gebruiken. Dit doen we om verschillende redenen die bijdragen aan een betere ervaring voor onze klanten:

Internationale Standaard

Engelse benamingen voor diamantslijpwijzen, zoals “Round Brilliant”, “Princess Cut” en “Emerald Cut”, zijn wereldwijd erkend en gebruikt. Door deze termen te hanteren, zorgen we ervoor dat onze klanten, ongeacht hun locatie, de slijpwijzen gemakkelijk kunnen herkennen en begrijpen. Dit maakt het eenvoudiger om diamanten te vergelijken en weloverwogen keuzes te maken.

Duidelijkheid en Consistentie

Het gebruik van Engelse termen helpt ons om consistent en duidelijk te communiceren over de verschillende slijpwijzen. Deze benamingen zijn vaak korter en specifieker, wat helpt om verwarring te voorkomen. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat de informatie die ze ontvangen nauwkeurig en eenduidig is.

Educatie en Vertrouwen

Veel van onze klanten doen uitgebreid onderzoek voordat ze een diamant kopen. Engelse benamingen voor slijpwijzen worden vaak gebruikt in educatieve bronnen, blogs en video’s over diamanten. Door dezelfde terminologie te gebruiken, sluiten we aan bij deze bronnen en helpen we onze klanten om beter geïnformeerd te zijn. Dit versterkt het vertrouwen in hun aankoopbeslissingen.

Toegankelijkheid

Onze webshop trekt een internationaal publiek aan. Door Engelse benamingen te gebruiken, maken we onze producten toegankelijker voor klanten die verschillende talen spreken. Dit draagt bij aan een inclusieve winkelervaring, waar iedereen zich welkom en begrepen voelt.

We hopen dat deze uitleg duidelijk maakt waarom we kiezen voor Engelse benamingen voor diamantslijpwijzen. Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte diamant.

Wat is de beste diamantcertificering?

Er zijn verschillende soorten certificeringen die diamanten beoordelen. Deze certificeringen geven de diamant een identiteit en stellen de koper in staat te begrijpen wat de kenmerken zijn van de diamant die ze kopen. Tot nu toe is de beste diamantcertificering GIA.

Wat is het belangrijkste aspect van het beoordelen van diamanten?

Het belangrijkste aspect dat wordt overwogen bij het beoordelen van diamanten door organisaties is consistentie en strengheid in het volgen van procedures om de diamant te evalueren. Elke organisatie heeft een andere schaal van strengheid om de diamanten te beoordelen en vervolgens te classificeren.

Heb ik echt een diamantcertificaat nodig?

Het kopen van een gecertificeerde diamant stelt iemand in staat zeker te zijn van hun geldinvestering en verzekert de kwaliteit van de diamant waarin men zijn geld heeft geïnvesteerd.

Als het diamantcertificaat niet is uitgegeven, is er geen zekerheid over de geïnvesteerde geld en zullen mensen nooit de echte aard en oorsprong van de diamant kennen.

Mocht u toch nog extra vragen en/of opmerkingen hebben, kan u ons uiteraard steeds bereiken via vragen@diamantwerp.be, rechtstreeks op het gsm nummer +32 479 38 45 38 of via de knop